Бившият здравен министър си намери работа 06.04 | 12:15

Д-р Стефан Константинов изражда бебета в "Майчин дом"

От Кремена Бедерева

Бившият здравен министър д-р Стефан Константинов се хвана на работа като гинеколог в столичния "Майчин дом". Вече дори е изродил първото си бебе на новата работа.

"Роди се хубаво бебе 4200 грама. Чувствам се прекрасно тук на новата си работа и колегите са много любезни", разкри пред в-к "Стандарт" бившият здравен министър.

Д-р Константинов, който е родом от Кюстендил и бе част от МБАЛ "Никола Василиев” АД в града, обясни, че една от главните причини да остане в столицата е, че семейството му вече се е преместило от Кюстендил, а синът му цяла година учи в София.

"Другата причина е, че за времето, през което работих и живях тук, се запознах с много хора, намерих нови, добри приятели", допълни д-р Константинов. Явно любовта към столицата е заразила и бившият здравен министър.

След освобождаването му от правителството се очакваше той да се върне в родния си град Кюстендил. Д-р Константинов обаче е решил да остане в София и да работи в столичната болница.

По думите му задачите пред наследницата му в министерството Десислава Атанасова никак не са леки. Въпреки това д-р Константинов е убеден, че в нейните ръце е предал една по-спокойна ситуация в здравеопазването, отколкото той е заварил.

"Когато аз заех поста, имаше протести, много недоволни, докато сега просто се жънат плодовете от постигнатото през последната година и половина", допълни още той.

iNews припомня, че д-р Стефан Константинов стана министър на здравеопазването на 6 октомври 2010 година в правителството на Бойко Борисов на мястото на подалия оставка министър проф. Анна-Мария Борисова.

На 15 март тази година д-р Константинов си подаде оставката заедно с министъра на икономиката Трайчо Трайков. Поводът бе скандалът с изразходваните средства от страна на НЗОК, която е платила 6 млн. лв. повече през 2011 г. в сравнение с 2010-та за лекарства. За някои от медикаментите Касата плащала десетократно по-висока цена, а здравният министър твърдеше, че не бил информиран за това. 

Оттам последва реакция на премиера Бойко Борисов, който миналата седмица обяви, че дава 5 дни на здравния министър да се справи с проблема - "ще си отиде, ако не влезе в час".

Министърът на здравеопазването реагира, като каза, че "носи оставката в джоба си", а впоследствие представи проект за законодателни изменения за намаляване цените на медикаментите, които покрива НЗОК.

На мястото на д-р Константинов бе назначена Десислава Атанасова, която бе депутат от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване в НС. Тя е четвъртият министър на здравеопазването в кабинета на Бойко Борисов след д-р Божидар Нанев, проф. Ана-Мария Борисова и д-р Стефан Константинов.

Водещи

Най-четени