Биозеленчуците - по-полезни и по-трайни 22.02 | 16:14
У нас тези продукти обаче са по-скъпи от масовите, съобщават биопроизводители

Биозеленчуците съдържат по-големи количества витамин С, което ги прави по-трайни от масовите (конвенционални) зеленчуци, предлагани в търговската мрежа.
Това съобщи днес Елисавета Пъндева, експерт от Фондация "Биоселена". Тя цитира резултати от швейцарско изследване за качествата на биопродуктите.
Наличието на вторични растителни субстанции в биозеленчуците увеличава тяхното антибактериално и антиоксидантно действие, съобщи Пъндева, цитирана от БТА.
Причината е, че екологично чистите зеленчуци, за разлика от конвенционалните, се берат чак когато са напълно узрели и не се третират с препарати.
Поради ниските обороти, високият ДДС и недостатъчните държавни субсидии у нас биопродуктите обикновено са по-скъпи от масовите.
Водещи
-
Атанас Славов: Случващото се около Сарафов е политико-прокурорски опит за преврат в съдебната власт
Той определи прокурорската колегия като "шпицкоманда, която се подчинява на воля, външна за...
05.10 | 14:00
-
Неочакван ефект срещу рака на витамин С
05.10 | 13:40
-
Иван Иванов и Атанас Зафиров инспектираха новопостроения участък от АМ “Хемус”
Работим по това пострадалите от наводненията да получат обезщетения и помощи, заяви...
05.10 | 13:20
Най-четени
-
И днес разчистват "Елените" след потопа
В засегнатите от наводнението общини Царево и Несебър остава в сила обявеното бедствено...
05.10 | 11:20
-
Пуснаха нов участък от АМ "Хемус" за превозни средства до 12 тона
Участъкът е с дължина 10 км
05.10 | 10:20
-
"Бягане за животните" в Борисовата градина
Благородна кауза събира хора и техните любимци
05.10 | 09:45