Болните от COVID-19 у нас надхвърлиха 50 15.03 | 18:03

Нови 8 българи са дали положителна проба за коноравируса

От iNews.bg

Осем нови случая на коронавирус са потвърдени у нас. Това съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб за COVID-19 проф. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БНР.

Във ВМА са направени 83 проби и са установени шестима положителни пациенти. 51 проби са изследвани в Националната лаборатория, като две от тях са положителни. Във Варна са направени 12 проби, положителната проба е потвърдена в Националния център. В Стара Загора има 16 отрицателни проби.

Общият брой на регистрираните с коронавирус инфекция в България е 51 души, двама от тях са починали.

Със средно-тежка към тежка картина във ВМА има десет пациенти, в Белодробната болница са петима, в "Пирогов" е един, в "Александровска" има един. В Плевен има четирима пациенти. В Габрово - двама, във Варна - един.

Проф. Мутафчийски сподели пътя на варненския пациент:

"В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона. След Барселона се връща в София, след което със сухопътен транспорт се връща във Варна. Слава Богу, след като се е прибрал, се е явил в болница, явно е чул за санкциите".

Водещи

Най-четени