Болницата в Девин могла да получи 1 млн.лв. за реконструкция 25.10 | 15:08

Но по думите на министър Павлова общината не се включила в проекта

От Филипа Тодева

Болницата в Девин можеше днес да получи близо 1 млн. лв. за реконструкция, обновяване и за оборудване, но общината не пожела да участва в проекта.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след церемонията в министерството, на която бяха подписани договори по схема "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в общини, извън градските агломерационни ареали" по ОПРР.

По думите на министъра болницата в Девин е била поканена да участва като конкретен бенефициент, както и останалите общини, подписали договора днес, но общината е отказала.

Павлова обясни, че идеята е била болницата да бъде закрита и да се направи и оборудва Медицински център с лекари от определени специалности и със Спешна помощ, както са направили останалите общини.

Община Девин е отказала да преструктурира лечебното заведение и е поискала държавата да им даде пари.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова изрази съжаление, че и община Девин не е сред подписващите на тези договори. Тя отбеляза, че до края на седмицата се очаква Общинският съвет да вземе решение по случая.

Водещи

Най-четени