Британските власти препоръчват да намалим консумацията на червено месо 28.02 | 10:13
Червеното месо се свързва с повишен риск от рак на червата
Британското министерство на здравеопазването предупреди, че за хората, които ядат много червено месо, рискът от развитие на рак на червата е повишен.
В своето изявление здравните власти във Великобритания за първи път съветват за намаляване на консумацията на червено месо.
Изявлението се свързва с последното проучване на независими експерти. Според техните изследвания консумацията на повече от 90 грама на ден червено месо се свързва с повишен риск от развитие на раково заболяване.
Съветите на здравните власти гласят британците да намалят консумацията на червено месо до 70 грама на ден. Това представлява малка порция овчарски пай или резен бекон, два стандартни говежди бургера или шест парчета салам.
Според статистиката всяка година около 36 хил. души се разболяват от рак на червата във Великобритания. 16,5 хил. пък са смъртните случаи от това заболяване годишно.
Водещи
-
„Виена Шьонбрун Оркестра“ с трети концерт в София
Австрийските музиканти пристигат с нов празничен репертоар и специална програма, вдъхновена от...
20.11 | 19:15
Най-четени
-
ГЕРБ предлага коледните добавки за пенсионерите, които са под прага на бедност, да бъдат 120 лв
. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
20.11 | 10:45
-
Служители в администрациите протестират в цялата страна, настояват за ръст на заплатите с 20%
Ирина Ангелова допълва, че ниските доходи ги принуждават постоянно да се лишават и да търсят...
20.11 | 11:45
-
Рецепционисти вече получават до 3000 лева, а хотелските мениджъри – до 120 000 евро годишно
Особено внимание той отделя на нарастващите заплати в бранша, които според него стоят в...
20.11 | 12:45
-
Колко дълго издържат яйцата в хладилника?
По-специално експертът по храните Закари Картрайт обясни колко дълго всъщност издържат яйцата...
20.11 | 11:59