Британските власти препоръчват да намалим консумацията на червено месо 28.02 | 10:13

Червеното месо се свързва с повишен риск от рак на червата

От iNews.bg

Британското министерство на здравеопазването предупреди, че за хората, които ядат много червено месо, рискът от развитие на рак на червата е повишен.

В своето изявление здравните власти във Великобритания за първи път съветват за намаляване на консумацията на червено месо.

Изявлението се свързва с последното проучване на независими експерти. Според техните изследвания консумацията на повече от 90 грама на ден червено месо се свързва с повишен риск от развитие на раково заболяване.

Съветите на здравните власти гласят британците да намалят консумацията на червено месо до 70 грама на ден. Това представлява малка порция овчарски пай или резен бекон, два стандартни говежди бургера или шест парчета салам.

Според статистиката всяка година около 36 хил. души се разболяват от рак на червата във Великобритания. 16,5 хил. пък са смъртните случаи от това заболяване годишно.

Водещи

Най-четени