България вече има първото международно болнично отделение 20.12 | 14:59

То беше открито в софийската болница "Токуда"

От Кремена Бедерева

В България вече работи първото международно болнично отделение. То беше открито в софийската болница "Токуда" заради наплива от т.нар. "медицински" туристи. Над 8000 чужденци са преминали досега през болницата.

Най-много са англичаните. Има и пациенти от Сърбия, Гърция, Македония и Румъния, съобщи директорът на болница "Токуда" Явор Дренски.

"Често търсят лечение в България и принципно "медицински туризъм" пациенти, които имат заболявания, които изискват планово лечение. Това са основно в областта на ортопедията, в областта на офталмологията, сърдечни операции, които могат да търпят отлагане, неврохирургия, гръбначни заболявания", разказа Дренски за БНР.

Разликата в лечението за чужди граждани и това за българските пациенти няма, подчерта директорът.

"Говорим за разлика единствено и само в обзавеждането. Нищо друго. Разлика по отношение на лечението няма. Качеството е същото, вниманието е същото. Българските пациенти също биха могли да се възползват от това крило. Направихме това крило с идеята да удовлетворим тези по-специални изисквания на пациенти, предимно от чужбина, които биха желали по-голям комфорт", обясни Дренски.

Водещи

Най-четени