Вакуумираните храни са вредни за здравето 12.05 | 16:51
Специалистите съветват да се избягват подобни храни
Храните, които се съхраняват във вакуумни опаковки, са вредни за здравето, според датски учени.
Използването на вакуумна опаковка за хранителните продукти може и да е удобен, но не и съвсем безопасен начин за съхранението им. Причината е, че тя може да запази опасни бактерии под себе си, които да причинят болести, дори и смърт. Откритието е на учени от Техническия университет на Дания, предаде Нюзру, цитирани от БТА.
Датските специалисти установили, че една четвърт от хората, заразени с бактерии, криещи се във вакуумните опаковки, са с повишен риск от смърт. Част от патогените, например Listeria monocytogens, могат да станат особено агресивни при липсата на кислород.
След като попаднат в човешкото тяло, те започват активното си настъпление.
Според датските учени млякото, сирената, месото, полуфабрикатите, рибата, зеленчуците и плодовете са опасни за здравето, когато се съхраняват по този начин. Специалистите съветват да се избягват подобни храни във вакуумни опаковки.
Хранителните отравяния са много по-опасни, отколкото смятат мнозина. Доказано е, че следите от тях остават за цял живот. Те могат да доведат до развиването на редица заболявания като диабет, артрит, бъбречна недостатъчност, сърдечни пристъпи, хипертония и инсулт.
Водещи
-
МВР започва масирани проверки по пътищата
Министерството на вътрешните работи започва масирани полицейски операции по цялата...
07.02 | 10:30
-
Русия и САЩ не са започнали все още да обсъждат възможна среща Путин и Тръмп
По думите му засега няма контакти нито по въпроса от нуждата от подобна среща, нито за това...
07.02 | 10:15
Най-четени
-
Застудяването продължава
Дневните температури ще се понижат и максималните ще са около 2°С-7°С
07.02 | 08:00
-
Православната църква отбелязва днес паметта на преподобни Партений, епископ Лампсакийски
Животът на Лука Еладски
07.02 | 09:15