Вдигат със задна дата заплатите на спешните медици 31.05 | 17:01

Здравното министерство е превело на болниците предварително необходимите над 15 млн. лв.

От iNews.bg

Работещите в спешните медицински центрове в цялата страна вече ще получават по-високи заплати. Още на 9 април Министерството на здравеопазването е превело на всички болници със спешни приемни отделения сумите, необходима за увеличаването на възнагражденията. За вдигането на заплатите в тези центрове за цялата 2016 г. са предвидени 15 271 200 лв.

От министерството уточняват, че тези суми са изключително и само за повишаване възнаграждението на медицинския персонал в спешните приемни отделения. С това министър Петър Москов и неговият екип изпълняват поетия ангажимент най-ниското трудово възнаграждение за медицинска сестра в спешно отделение да бъде 900 лв., а за лекар – 1500 лв.

Преведената от министерството сума трябва да бъде изплатена със задна дата от 1 януари т.г., за което директорите на лечебните заведения са ясно информирани. Министерството е изпратило до директорите на всички болници със спешни приемни отделения напомнителни писма и е изискало доклади за предприетите действия за повишаване възнагражденията на съответния медицински персонал.

Водещи

Най-четени