Видинската болница бе ремонтирана за близо 2 млн. лв. 05.03 | 15:51

Министърът на здравеопазването откри обновената сграда, санирана по проект за енергийна ефективност

От Кремена Бедерева

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов откри обновената сграда на видинската болница, санирана по проект за енергийна ефективност. В МБАЛ "Св. Петка" е извършен ремонт за близо два милиона лева, съобщава БТА.

През миналата година министерството е предоставило на лечебното заведение целеви средства в размер на 1 160 000 лв., с които да закупи компютърен томограф, мобилен рентгенов апарат, два диализни апарата и изграждане на спешен диализен пост.

Заместник-министрите, началникът на кабинета на министъра и парламентарният секретар са върнали получените средства от допълнителното материално стимулиране, каза министърът, като уточни, че той не е взел и стотинка.

Националната здравна каса трябва да работи за намаляване на цените на лекарствата, тъй като законът й е дал тази възможност от януари 2011 г., коментира договарянето на цените на лекарствата д-р Стефан Константинов.

Той каза, че до момента няма нито едно завършено договаряне, така че единственото възможно нещо, което трябва да се направи, е да бъдат завършени преговорите с фирмите в двуседмичен срок.

"Аз лично съм провел разговори с няколко фирми, които изразиха готовността си да намалят цените на лекарствата на нивата от 2010 г.", каза д-р Константинов.

Водещи

Най-четени