Вижте как Великденската трапеза да не се превърне в кошмар 10.04 | 22:05

Очаква ни поредица от почивни дни, отрупани с вкусотии. Ето как можете да си спестите болките

От Теодора Кокаланова

С идването на Великденските празници ни очаква поредица от почивни дни и отрупани с вкусотии трапези. Няма спор, че празниците не са време за диети, но пък не е лошо да си спестим болките в стомаха и тежестта от преяждането. Винаги може да се насладите на атмосферата и вкусотиите, без да прекалявате с тях.

За да се чувстваме добре и комфортно сред близките си и да сме в прекрасно настроение е добре да планираме храненията си през определен интервал, а не да консумираме безразборно. Така ще избегнем проблемното за голяма част от българските граждани сливане на обяда с вечерята. Полезно ще бъде и да не опустошавате хладилника посред нощ. 

Ако искате да се радвате на крепко здраве е добре да обърнете внимание на менюто и на порциите. Струпаните в средата на масата купи и тави с разнообразни ястия са първи враг на всеки, който иска да излезе от празниците с минимални поражения върху фигурата.

Нашите най-верни спътници в здравословното хранене и този път ще бъдат плодовете и зеленчуците, които се явяват прекрасен заместител на тежките ястия, информира NEWS7. Все пак ако използвате събраните на куп почивни дни за разходки, излети или дори еднодневни походи сред природата, е възможно дори да се възгордеете, поглеждайки се след това в огледалото.

Големите празници предполагат тежки софри и приятни компании, но ставането от масата е здравословно, а движението е истинска благодат. Друг ваш враг в мечтаната изваяна фигура тутакси може да се превърне и алкохолът. Специалистите напомнят, че консумирането му повишава и апетита. И вместо да попадате в този омагьосан кръг, заложете на формулата, която гарантираме, че ще ви донесе успех: Време сред природата и нестихваща забава в приятна компания. 

Водещи

Най-четени