Вижте как се лекуват депресии 29.11 | 12:06

Полезни упражнения за зимните месеци

От iNews.bg

Зимата по традиция е сред сезоните, през които хората най-често страдат от депресии. Особено със застудяването и натрупването на сняг, започваме да прекарваме повече време вкъщи и намаляваме контактите си. Именно това отключа депресиите, заради които често се развива артрит и заболявания на храносмилателната система. От друга страна, страховите разстройства водят до проблеми с кожата.

Това установиха специалистите от Университета в Базел. Страховите разстройства по-често се появяват у младежи, които страдат от сърдечни заболявания. За пръв път е установена връзка между епилепсия и разстройства в храносмилателната система.

Учени от Университета в Пенсилвания пък смятат, че тежката депресия може да бъде победена с помощта на техники за ритмично дишане. Резултатите били проверени по време на изследване, в което група участници изпълнявали дихателни упражнения. Резултатите показали сериозно намаляване на симптомите на депресия. Показателите им се оказали доста по-добри от тези на хората, приемащи лекарства.

Водещи

Най-четени