Вижте какво ще си причините, ако готвите много 15.12 | 15:38
Американски учени с ново гениално откритие
Домашната храна може да не е толкова здравословна. Американски учени установиха, че колкото повече време хората посвещават на готвенето, толкова по-голям е рискът за тях от сърдечносъдови заболявания, като високо кръвно и висок холестерол, съобщи в. Daily Telegraph.
Тези, които не прекарват много време край кухненската печка, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета. Една от причините за тези резултати е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си сипват по-големи порции.
Освен това напоследък готовите храни са по-здравословни и така намалява предимството на домашната кухня. Изследването на учените от медицинския център на университета "Ръш" в Чикаго е обхванало над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години.
Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар. Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасност за сърдечносъдови заболявания.
Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.
Водещи
-
Хампарцумян: Ленин е предупредил, че държава, в която полицаите взимат повече от учителите, е полицейска
Външните банки ще ни дадат кредит, но един ден купонът ще свърши и идва сметката, може да се...
18.11 | 21:00
-
За всеки трети проверен воден обект по Черноморието има нарушения
Най-засегнати са Св. Влас, Елените, Лозенец, Царево, Слънчев бряг и Варна
18.11 | 20:30
-
Алибегов: Ще обжалваме новите такси на Столична община
По думите му бюджетът, разглеждан в парламентарните комисии, предвижда редица утежнения за...
18.11 | 20:16
Най-четени
-
Предупреждение за ураганен вятър в Царево
Бурният вятър през нощта събори дърво и временно затвори пътя между селата Ясна поляна и Ново...
18.11 | 09:30