Вижте какво ще си причините, ако готвите много 15.12 | 15:38
Американски учени с ново гениално откритие

Домашната храна може да не е толкова здравословна. Американски учени установиха, че колкото повече време хората посвещават на готвенето, толкова по-голям е рискът за тях от сърдечносъдови заболявания, като високо кръвно и висок холестерол, съобщи в. Daily Telegraph.
Тези, които не прекарват много време край кухненската печка, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета. Една от причините за тези резултати е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си сипват по-големи порции.
Освен това напоследък готовите храни са по-здравословни и така намалява предимството на домашната кухня. Изследването на учените от медицинския център на университета "Ръш" в Чикаго е обхванало над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години.
Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар. Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасност за сърдечносъдови заболявания.
Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.
Водещи
-
Заради пожар пътят между автомагистрала "Хемус" и "Провадия" е затворен
От полицията уточниха, че горят сухи треви и оранжерии. Към момента няма опасност за...
29.07 | 17:59
-
Иванчева: В шок съм, още не мога да повярвам, отивам да видя първо сина си и майка ми
По думите й съкращаването с 10 месеца на 6-годишна присъда е голям период.
29.07 | 16:59
-
НАП напомня за срок, който изтича след два работни дни
Възстановяване и Данъчни облекчения
29.07 | 16:45
Най-четени
-
Бойко Борисов: Нямам неизпълнено обещание, пътя до селото е готов!
Планове за нови проекти
29.07 | 13:30
-
Промяна в организацията на движение по магистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“
От 29 юли до 31 юли в интервала от 8 ч. до 16 ч. почистване на банкети ще се извършва и в...
29.07 | 10:30