Внимавайте! Рибата може да съдържа отрови 19.02 | 15:19
Най-често това е живакът

"Въпреки че рибата обикновено се смята за здравословна храна, в някои случаи тя може да стане вредна, например ако съдържа високи нива на живак", съобщи за агенция Прайм Оксана Михалева, ендокринолог и диетолог от SM-Clinic в Москва.
Учените са установили, че живак се натрупва най-много в рибата тон, марлина и кралската скумрия, а най-малко - в камбалата, сьомгата и речната пъстърва. Някои видове риба могат да акумулират кадмий и олово, добавя тя.
Според други показатели рибата обикновено не е опасна, ако се спазват условията за улов или промишлено отглеждане, транспортиране и съхранение, заключи Михалева.
Водещи
-
Младеж на 18 години е задържан за запалване на пожар в покрайнините на село Безмер
Младежът обяснил мотивите си
04.08 | 17:59
-
Почина един от доайените на Народния театър „Иван Вазов“ - Кирил Кавадарков
Светъл да е пътят му!
04.08 | 17:20
-
Огнената опасност край Пирин оставa
Мъж ще бъде глобен за палене на огън в село Плоски
04.08 | 16:59
-
Осигуровките стопяват доходите с над 170 лева месечно
Предупреждение към управляващите
04.08 | 16:43
Най-четени
-
От 1 септември: Забраняват гел лаковете
TPO се използва в някои UV гелове и хибридни лакове за нокти, като помага на продукта да се...
04.08 | 11:45
-
Софи Маринова ще изкара 340 000 лева само за август, ако не и повече
В попфолк средите се знае, че хонорарът й е 10 000 лева, но може и да го е увеличила в...
04.08 | 12:30
-
Доживотен затвор за смърт на пътя! Новите мерки вече действат
Вече се носи наказателна отговорност за отказ за тестване при произшествие - от една година...
04.08 | 11:30
-
Случаят с децата на спортния лагер във Варна: Лабораторни проби показаха замърсяване със стафилококи
В пробите, взети от ръцете на служител и от кухненската посуда, е установено наличие на...
04.08 | 13:45