Водорасли и хляб за 179 калории по-малко 30.03 | 11:10

Тост от водорасли за закуска може успешно да замени 30 минути на бягащата пътечка

От Вероника Стойновска

Ново проучване твърди, че една препечена филия с водорасли на закуска може да има същия отслабващ ефект, както 30 минути на бягащата пътека във фитнеса, пише в. Daily Telegraph.

Изследването е проведено между 80 здрави мъже с наднормено тегло. След консумацията на въпросната закуска, те твърдели, че се чувстват по-сити. Учените установили и, че те са консумирали със 179 калории по-малко на ден.

Тестовете на университета в Шефилд са първите, които добавят цели водорасли в порциите за закуска, вместо да извличат от тях отделните материали. Водораслите се явявали всъщност като заместители на всичко останало от закуската, освен хляба, с който са поднесени.

Учените уточняват, че водораслите са най-богатите източници на минерали сред растенията.

Английските учени разделили участниците на групи по петима , на които се давало да ядат по 100 грама нормален хляб в продължение на една седмица. Другата седмица е трябвало да консумират здравословния хляб с водораслите.

Оказало се, че когато са се хранели с водорасления хляб на закуска, през деня консумирали със 179 калории по-малко от обикновеното. Според диетолозите е добре да се лишаваме дори от 100 калории на ден, за да загубим успешно част от теглото.

Всички участници в теста споделят, че почти не правели разлика във вкуса на хляба с водорасли и обикновения.



Водещи

Най-четени