Връзката с природата се "грижи" за душевното ни здраве 08.11 | 10:14

Изберете най-близката планина и се насладете

От iNews.bg

Модерният начин на живот ни подтиква към обездвижване, което рано или късно поражда огромни проблеми.Изследванията доказват, че дори и малкото увеличение в двигателната активност понижава риска от сърдечносъдовите и психическите заболявания, информира ДАРИК.

И пет минути контакт с природата подобряват душевното ни здраве, подложено на непрекъснат стрес от съвременния начин на живот, установиха британски учени.

Хората физически имат нужда от тази връзка и първите пет минути от осъществяването й са най-полезните. След това ползите продължават да се трупат, но началото е с най-силен ефект.

Освен че прочиства съзнанието ни, природата е лек срещу депресията, прави ни по-креативни, подобрява паметта ни.Ползите за здравето ни са много.

Изследванията показват, че имуностимулиращите клетки, които помагат в борбата с вирусите и рака, са по-активни при потапянето сред природата.Най-добрата защита срещу диабет тип 2 и затлъстяване е движението, което регулира метаболизма.Затова изберете най-близката планина или гора, разходете се и се насладете на гледката, звуците и ароматите на природата.

Водещи

Най-четени