Гологлава кукла Барби помага на децата, лекуващи се от рак 02.04 | 14:43

Появата на куклата е следствие от Facebook кампания, стартирана от две майки

От Елена Кирилова

Създателят на играчки Mattel ще направи "Гологлава Барби”, като резултат от онлайн кампания, която събра повече от 150 000 харесвания във Facebook.

Говорителят на компанията Алън Хиловиц потвърди, че куклата ще бъде пусната в производство заедно с допълнителни аксесоари като перуки, шапки и шалове.

Кампанията "Гологлава и красива” стартира в социалната мрежа през януари от две майки, чиито дъщери са загубили косите си, тъй като се лекуват от рак, съобщава Sky News.

Идеята на жените била да се преборят със стереотипите, следващи децата, подложени на подобно лечение или тези, страдащи от алопеция и трихотиломания.

Съоснователката на кампанията Джейн Бингам заяви, че никога не е очаквала кампанията да стане толкова популярна. Целта на инициативата е да помогне на хората, страдащи от загубата на косата си.

"Мислехме, че ще стане популярна сред известен кръг хора, но не очаквахме да се разрасне толкова и да стигне до целия свят чрез медиите”, обясни Бингам за CBS News.

Идеята за кампанията се ражда, след като Джейн се среща с друга майка, която се сблъсква със същите проблеми. Двете се запознават по интернет, като Ребека Сипин съобщава на Бингам как иска да помогне на малките деца. Така майките си поставят целта да повишат информираността по темата.

В крайна сметка те получават подкрепата от компанията Mattel, която заяви, че куклите няма да се продават в магазините, а ще бъдат дарени на различни болници и на Американската национална фондация.

Водещи