Гърция ни прати пореден недолекуван пациент 06.11 | 16:45

Българин, пострадал в катастрофа при Атина преди два месеца, е докаран у нас с автобус

От Диана Цветкова

Пореден случай на недолекуван в гръцка болница български гражданин "изникна" днес в Благоевград.

59-годишен българин е приет в многопрофилната болница в града рано тази сутрин, след като преди два месеца е претърпял катастрофира край гръцката столица Атина.

В болницата били уведомени за случая чрез Социални грижи в Благоевград, а пострадалият не е бил транспортиран с линейка или специализиран автомобил, а е бил натоварен на автобус от Солун за София.

Така след 5:00 часа сутринта лекари от физиотерапевтичното отделение на МБАЛ-Благоевград причакали автобуса на главния път Е-79, за да отведат мъжа за лечение, разказа пред iNews зам.-директорът на болницата д-р Александър Костов.

В началото на септември Мариус Александров, както се казва пострадалият, се е блъснал с мотора си в крайпътен стълб при Атина и оттогава е бил в болница. Човекът е получил фрактура на лявата ръка, травма на тазобедрената става и комоцио.

Сега е настанен в отделението по физиотерапия и рехабилитация към МБАЛ-Благоевград, където е прегледан от ортопеди. Според лекарите счупванията са зараснали, но травмите не са доизлекувани.

"Не може да се каже, че е в тежко състояние. Зарастванията вървят, но той по-скоро е много уплашен и притеснен", коментира д-р Костов.

Пред лекарите мъжът е обяснил, че е бил в Гърция, защото е отивал на гости при негов племенник, до когото така и не е стигнал. След като е станала катастрофата обаче не е имал връзка с близките си в България.

Това е поредният случай от началото на годината, в който болницата в Благоевград приема пострадал и недолекуван в южната ни съседка българин.

В случая Мариус Александров е далеч по-добре от останалите пациенти, които бяха транспортирани у нас и които станаха печално известни като "живи скелети".

Най-четени