Дават ни 13,325 млн. евро за репродуктивно здраве 12.09 | 16:13

С безвъзмездната финансова помощ ще се финансират и детското и психичното здравеопазване

От Кремена Бедерева

Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство между МЗ и СЗО

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на здравеопазването (МЗ) и Световната здравна организация (СЗО) чрез нейния регионален офис за Европа.

Документът регламентира разпределението на функциите и отговорностите между двете институции в процеса на изготвяне на програмното предложение по програмни области 13 и 27 - "Инициативи за обществено здраве”, 17 12 септември 2012 финансирани от Норвежкия финансов механизъм и финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Съгласно решение на МС от февруари т. г. МЗ е определено за програмен оператор по двете области. С безвъзмездната финансова помощ в размер 13,325 млн. евро ще бъдат финансирани интервенции в областта на репродуктивното здраве, детското здравеопазване, психичното здраве, подобряване управлението в сферата на здравеопазването и специфичните предизвикателства за здравето на ромите.

СЗО ще предостави техническа помощ при изготвяне на специфични части от програмното предложение в съответствие със световните тенденции и практики в областта на общественото здраве.

Водещи

Най-четени