Даниела Дариткова сяда в стола на Десислава Атанасова 11.04 | 16:51

Депутатът от ГЕРБ става председател на Парламентарната здравна комисия

От Кремена Бедерева

Парламентът избра Даниела Дариткова за председател на Парламентарната здравна комисия на мястото на Десислава Атанасова, която стана министър на здравеопазването.

Депутатите избраха Галина Милева, от ГЕРБ за заместник-председател на здравната комисия, а Светомир Михайлов и Станка Шайлекова, също от ГЕРБ - за членове, информира БТА.

Освен това с решение на правителството д-р Минчо Вичев заема мястото на освободения зам.-министър Гергана Павлова в Надзорния съвет на НОИ. Това става заради освобождаването от длъжност на зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова се налага освобождаването й от състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

За нов член на състава на Надзорния съвет правителството определи заместник-министъра на здравеопазването д-р Минчо Вичев, уточняват още от Министерски съвет.

Съгласно чл. 35, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване, Надзорният съвет на Националния осигурителен институт се състои от по един представител на всяка от представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, признати съгласно Кодекса на труда, и равен на тях брой представители, определени от Министерския съвет.  

Водещи

Най-четени