Диета с бебешки пюрета подлуди Холивуд 28.05 | 19:17

Лейди Гага, Дженифър Анистън и Шерил Коул твърдят, че са успели да отслабнат, хранейки се с пюрета

От Кремена Бедерева

Холивудските звезди минаха на бебешка диета. Лейди Гага, Дженифър Анистън и Шерил Коул твърдят, че са успели да отслабнат, хранейки се с пюрета, съобщават британските медии.

Според Daily Mail Дженифър Анистън залъгвала глада си с 14 малки бурканчета бебешка храна и едно пълноценно хранене от риба и зеленчуци на пара.

Само в Обединеното кралство новото диетично течение е довело до увеличаване на продажбите на бебешки пюрета с 20%, а на сухите детски смеси – с 59%. На особена почит са кашите и пюретата с макарони и спагети Болонезе. Едно бурканче съдържа от около 100 до 120 калории.

Според диетолозите подобен подход наистина би могъл да доведе до намаляване на килограмите, но не бива да се забравят и тренировките. Иначе няма как да се простите с 10 кг за шест седмици.

Бебешките и детски храни се подлагат на строг контрол и съдържанието им на сол и захар е силно ограничено.

Диетата е сътворена от Трейси Андерсън, която е била инструктор на Мадона и Гуинет Полтроу. Мнението на диетолозите е желаещите да отслабнат да не се вдетиняват, а да се хранят правилно и да спортуват. Според тях хората трябва да наблегнат на морковите и ябълките, а не на бебешката храна.

Водещи

Най-четени