Диетолог каза кой е най-вредният алкохол и защо 22.01 | 19:20
Вижте и коя спиртна напитка е най-безвредна

За тези, които не искат напълно да се откажат от алкохола, известният диетолог и експерт по здравето на червата д-р Дарил Джофре споделя своите препоръки за най-добрите и най-лошите алкохолни напитки за цялостното здраве на човека.
Коя напитка не причинява много вреда, но от коя трябва да стоите далеч, разкрива New York Post.
Кой алкохол е повече или по-малко безопасен?
Д-р Джофре разкри, че джинът е любимият му избор за здравословен алкохол. Той обясни, че екстрактът от хвойна е най-малко киселинният алкохол с рН 7, което го прави по-близо до неутрално от по-киселите напитки като вино или бира, които са средно между 3 и 4.
"Това по-високо pH го прави по-щадящ за стомаха и по-малко вероятно да наруши киселинно-алкалния баланс на тялото ви", каза експертът.
Освен това джинът е без захар, "което е от решаващо значение за избягване на вредните ефекти от скоковете на кръвната захар и минимизиране на възпалението."
Въпреки това, не трябва да използвате коктейли на основата на джин, тъй като добавките обикновено съдържат много захар и калории.
Но защо джинът е полезен?
Проучванията показват, че плодовете от хвойна, крайъгълният камък на джина, имат подмладяващи свойства благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти.
Тези антиоксиданти не само укрепват клетките, но също така подобряват притока на кръв и помагат за изхвърлянето на токсините от червата, поддържайки цялостното здраве на храносмилането. Според диетологът на знаменитостите, противовъзпалителните съединения в плодовете на хвойната също са известни с това, че се борят с оксидативния стрес и подобряват здравето на кожата.
Кой алкохол е най-лошият?
Но има лоши новини за ценителите на бирата. Според доктора бирата е най-лошият избор за пиене. Този алкохол ще ви причини силен махмурлук сутрин.
"Бирата съчетава висока киселинност, глутен, захар и странични продукти от ферментацията, което я прави храносмилателна и метаболитна катастрофа", каза той.
Бирата се прави от ферментирали зърна като ечемик, пшеница и царевица. Много от тези зърнени храни съдържат глутен, източник на възпаление, стомашно-чревно дразнене и ужасяващото пропускливо черво.
За тези, които са чувствителни към глутен, бирата ще отслаби чревната лигавица, причинявайки системно възпаление с течение на времето, което е свързано с много хронични заболявания. Процесът на варене също оставя след себе си конгенери, химически странични продукти от ферментацията, които увеличават махмурлука и натоварват повече черния дроб.
Бирата често съдържа консерванти и добавки, които допълнително увеличават възпалението, нарушават здравето на червата и ви карат да се чувствате по-зле на следващия ден.
*Източник: Vesti
Водещи
-
Реакции на световни лидери за срещата Тръмп-Путин
16.08 | 18:00
-
Борят се за живота на млад мъж, прегазен е умишлено от свой съсед в Сливен
Извършителят е задържан
16.08 | 17:20
-
Голям пожар в Българово, градът е в капан на огнения ад
На място са кметът Димитър Николов и областният управител, които координират дейността на...
16.08 | 16:40
Най-четени
-
"Киев индипендънт": Срещата в Аляска беше срамна и безполезна
Все още няма официална реакция от Киев след срещата между американския президент Доналд Тръмп...
16.08 | 10:00
-
Автомобилен експерт за шофьора, забил се в автобус: Това е опит за убийство!
Остават много въпроси
16.08 | 10:20
-
Таткото на Сияна: Инцидентът с автобуса не се различава от този, в който загина детето ми
„Да управляваш автомобил в населено място с такава скорост е същото като да управляваш камион...
16.08 | 11:00
-
Гаджето на Глория - част от ОПГ за международен трафик на наркотици
Добромир Добрев бе арестуван след акция на ДАНС И ГДБОП в София на 13 август, а в автомобила...
16.08 | 10:40