Ето какво става с кръвното налягане, ако продължително говорим по телефона 22.05 | 17:30

Според получените данни, ако човек говори по мобилния телефон повече от половин час в седмицата, рискът от повишаване на артериалното налягане нараства с 12% в сравнение с хората, които говорят по-малко

От iNews.bg

Ново изследване на учени от Китай проучвало влиянието на разговорите по мобилния телефон по отношение рисковете от повишаване на артериалното налягане.

Резултатите от тяхната разработка са публикувани в популярен медицински журнал.

Според получените данни, ако човек говори по мобилния телефон повече от половин час в седмицата, рискът от повишаване на артериалното налягане нараства с 12% в сравнение с хората, които говорят по-малко.

При по-детайлно проучване станало ясно, че основна роля в това отношение играе времетраенето, проведено в социалните мрежи през мобилното устройство.

При хората, разговарящи 1 до 3 часа седмично, рискът от повишаване на кръвното е с 13% по-висок. Разговарящите 4 до 6 часа са с още по-висок риск – 16%.

Ако пък разговаряте повече от 6 часа седмично по мобилния телефон, рискувате с 25% повече да повишите кръвното си налягане.

Специалистите съветват, че за здраво сърце е благоразумно да се сведат разговорите по мобилния до минимум, пише zdrave.to.

Водещи

Най-четени