Ето какво ще борят заместниците на Москов 18.11 | 15:21

Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването

От Теодора Кокаланова

Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Заместник-министър Ваньо Шарков ще отговаря за медицинските дейности, управлението при кризи, медицинското образование, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването, както и за така важното провеждане на обществени поръчки.

Заместник-министър Адам Персенски ще бъде ангажиран с администрирането на международни проекти и на специализирани донорски програми, европейската координация и международните дейности, промоцията и превенцията и контролът на общественото здраве.

В неговите задължения влизат още дейностите, свързани с лекарствените продукти, включително ваксините,  които се осъществяват от главния държавен здравен инспектор на Република България.

Заместник-министър Бойко Пенков ще отговаря за въвеждането на електронното здравеопазване, управлението на търговските дружества, собствеността и капиталовите разходи. 

Пенков ще се занимава и с регулирането и осигуряването на лекарствените продукти и медицинските изделия. Регулирането на дейности, свързани с наркотични вещества, също влиза в неговата компетенция. 

 

Водещи

Най-четени