За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама

Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Жеги до 42°C връхлитат страната в края на юни
Задава се продължителен жежък период със засуха
15.06 | 18:00
-
България поема председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа
Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха на ПСЮЕ
15.06 | 17:40
-
Голям военен парад във Вашингтон съвпадна с рождения ден на Тръмп
Амерканският президент вчера стана на 79 г.
15.06 | 17:20
-
Драгомир Стойнев: Ако има нов тип бежанска вълна, държавата трябва да е подготвена
Нужни много ясни анализи как този конфликт ще се отрази върху икономиката на България, върху...
15.06 | 17:00
Най-четени
-
Борисов с остри критики към президента Радев
Лидерът на ГЕРБ остро нападна и ПП, че обикаляли по европейски държави да молят България да не...
15.06 | 11:20
-
Станков: Всички големи фондове с готовност за изгодно финансиране на българската енергетика
Министърът на енергетика подчерта, че по отношение на енергетиката трябва да се гледа 20...
15.06 | 16:00
-
Прея с изповед: Била изоставена от майка си (ВИДЕО)
Певицата споделя пред Мон Дьо за липсата на родителска подкрепа, личната терапия и процеса по...
15.06 | 13:00