За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45

Или всичко, което трябва да знаете за аспартама

От Елена Кирилова

Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.

В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.

Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.

Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.

Водещи