За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама
Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Малко над 4600 пенсионери получават пенсия, ограничена до "тавана" от 3400 лева
Средният действителен размер на пенсията им е малко под 4048 лева и те биха я получавали, ако...
18.12 | 17:20
-
От Лапландия до Ямбол със Су-25
В навечерието на коледните празници авиобаза "Безмер" край Ямбол се превърна в сцена на...
18.12 | 17:00
-
Покрай текстовете за Правилника на парламента, депутатите си гласуваха и стабилна зимна ваканция
Народните представители решиха да почиват от 23 декември до 10 януари включително.
18.12 | 16:20
-
Очаква ни още един слънчев и топъл декемврийски ден
Максималните температури ще бъдат до 14 градуса
18.12 | 15:40
Най-четени
-
Лидерът на ДПС - Ново начало заяви категорична позиция в кулоарите на парламента
"Няма да участвам в такова правителство. Аз с крадци, пудели и контрабандисти няма да участвам...
18.12 | 10:40