За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама
Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Хляб и заплати разделят Европа. Къде плащат най-много за храна 2
Заплати, данъци и потребителски навици
27.12 | 10:59
-
Пухкави солени палачинки с кашкавал и пресни подправки
Днес ви предлагаме рецепта, която е едновременно лесна, ароматна и любима на малки и големи —...
27.12 | 10:45
-
Колко крачки трябват, за да „изгорим“ празничните калории от храна и алкохол
Бирата пък е на челно място в листа на напитките, за чието изгаряне е нужно най-много време –...
27.12 | 10:30
-
Официално откриват ски сезона в Боровец
Юбилеят ще премине под мотото „130 години Боровец. Легендарно минало. Безпределно бъдеще.“
27.12 | 10:15
Най-четени
-
Остават пет дни от въвеждането на еврото в България
Евромонетите имат обща страна и национална страна
27.12 | 09:45
-
На 27 декември православната църква почита паметта на Свети Стефан
Стефан е сред най-разпространените имена в България. В превод то означава "венец"....
27.12 | 09:15