За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама

Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Задържаха трима души за побой на полицай в Благоевград
25.05 | 14:00
-
Невероятен Никола Цолов триумфира в Монте Карло
"Българският лъв" спечели емблематичното състезание от Формула 3
25.05 | 13:20
Най-четени
-
Църковен празник днес: Неделята на Слепия
На 25 май възпоменаваме и третото намиране честната глава на светия пророк, Предтеча и...
25.05 | 09:45
-
Абитуриент почина в линейка, след като припадна пред дискотека в Слънчев бряг
Медицински екип опитал да окаже първа помощ, но тийнейджърът издъхнал на път към болница
25.05 | 11:00