За първи път показват телемедицинска свързаност у нас 29.07 | 08:10

На живо може да се проследи извършването на операция за отстраняване на карцином на гърдата

От Елица Елефтерова

Първа АГ болница "Св. София” ще представи проект за телемедицинска свързаност, съобщиха от болницата. Партньор по проекта "Телемедицинска свързаност между ПСАГБАЛ "Света София" гр. София и УМБАЛ "Света Марина", гр. Варна" е и ВМА.  

На живо може да се проследи извършването на операция за отстраняване на карцином на гърдата. Интервенцията ще се извърши от д-р Евгений Василев от Първа АГ Болница "Света София". Операцията ще се наблюдава и консултира от проф. Радослав Радев, гръден хирург в УМБАЛ "Света Марина" и декан на Факултета по медицина към МУ-Варна и д-р Иван Красналиев, патолог.

Телемост ще бъде осъществен и с ВМА, където полк. доц. Деян Йорданов, Началник клиника "Гръдна хирургия" и д-р Албена Факирова, патолог също ще консултират операцията. Участие в събитието ще вземат изпълнителният директор на ПСАГБАЛ "Света София" д-р Иван Костов и ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов.

Поканени са и д-р Нигяр Джафер, председател на Комисия по здравеопазването към 42-ро НС, д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването, д-р Анелия Клисарова, министър на образованието и науката, д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването, Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, д-р Румяна Тодорова, управител на НЗОК.

Водещи