Започва Световната седмица на кърменето 01.08 | 10:45

Тя ще се проведе от 1 до 7 август.

От iNews.bg

Започва Световната седмица на кърменето. Тя ще се проведе от 1 до 7 август. Консултациите за бременни жени и кърмещи майки могат да помогнат с преодоляването на трудности след раждането, казват специалистите.

Какви са съветите им за кърменето на пораснало бебе, за захранването му и какви са отговорите на по-важните въпроси, които младит майки си задават? И още - къде могат да се консултират с лекари в рамките на Седмицата на кърменето.

Акушерът доктор Мария Евгениева е един от лекарите, които ще извършват безплатни консултации по кърмене през следващата седмица. Тя призова младите майки да се доверяват на съветите на специалистите и да потърсят помощ и съвет от тях в случай, че бебето не пожелае да засуче в първите дни след раждането.

"Няма проблем дами с гръдни импланти да кърмят децата си. Понякога в началото има леки затруднения, но те са преодолими, когато се потърси специалист и се направи индивидуална консултация. Кърменето в подобни случаи е малко по-специфично заради различните видове импланти, но не е невъзможно", подчерта тя. 

Водещи

Най-четени