Започва проверка в онкологията 01.07 | 08:49

Лекарите са недоволни от промените в управлението ѝ

От Филипа Тодева

В Специализираната болница по онкологични заболявания в София ще започне проверка, назначена от министъра на здравеопазването Таня Андреева. Проверката ще бъде както финансова, така и документална, предаде БНТ. 

Целта е да се установи дали смяната на борда на директорите на болницата е била справедлива.

Министърът на здравеопазването обяви, че ако тя е била неоснователна, няма да отстранява директора на онкологията. Промените в управлението на здравното заведение предизвикаха недоволството на лекарите, които днес отново ще протестират.

Според тях рокадите са проява на реваншизъм. В отворено писмо до президента, председателя на парламента, здравния министър и ръководството на Българския лекарски съюз те изразяват своето несъгласие.

Лекарите напомнят, че бившата директорка на заведението - доц. Петранка Троянова, която е възстановена на длъжност, всъщност нееднократно е извършвала административни нарушения.

В същото време министър Андреева се мотивира, че държавата е собственик на Онкологията, а има сигнали за редица нарушения. Тя отрече да има каквито и да било политически мотиви в действията ѝ и поясни, че няма установени нарушения при управлението на доц. Троянова.

Най-четени