Зареждат още противогрипни ваксини в аптеките другата седмица 25.09 | 10:50

Интересът е по-голям от обичайното, надявам се да стигнат, казва Николай Костов

От iNews.bg

Почти никъде в аптечната мрежа в момента не може да се намери противогрипна ваксина. Интересът тази година се оказва по-голям от доставените досега количества.

Според председателя на собствениците на аптеки Николай Костов изчерпването на количествата се дължи на повишен интерес към ваксинирането, провокиран от медии и лекари, които препоръчват ваксинирането.

80 000 ваксини на една от фирмите производители вече свършиха. След около седмица предстои да дойдат ваксините от другата фирма, увери Костов, цитиран от БНТ.

"Хората трябва да са спокойни, ще има ваксини. Надявам се да стигнат, но интересът е по-голям от обичайното", допълни той.

Очакват се и 180 000 ваксини за възрастните хора, които са поръчка на правителството.

Костов уточни, че тази година ваксините са свършили значително по-бързо от миналата година. Но количествата на зареждане са същите - общо около 140 000 ваксини на двете фирми производители.

Председателят на собствениците на аптеки каза също, че в сезона на грипа се търсят обичайните препарати като спирт, дезинфектанти, маски. Проблем със зареждането им няма. От време на време дефицитни стават ръкавиците, заяви още Костов.

Водещи

Най-четени