Защо е полезно да ядете ядки? 16.07 | 12:31
Защото намаляват риска от инфаркт, диабет, та дори и рак

Съвместно изследване на американски и китайски учени установи, че всекидневната консумация на порция ядки намалява риска от инфаркт с една трета, съобщава в. Daily Mail.
Екипи от Харвардския институт за обществено здраве в Бостън и от университета в град Ухан в провинция Хубей анализирали данни от 18 предишни обширни изследвания.
Те обхващали над 12 хиляди случая на диабет от тип 2, 15 хиляди случая на инфаркт и над 50 хиляди смъртни случая.
От направения анализ проличало, че всекидневната консумация на ядки снижава риска от инфаркт между 28 и 29%, а опасността от преждевременна смърт от други заболявания със 17%. При все това ядките не намаляват риска от развиване на диабет и на мозъчен инсулт.
Специалистите съветват на всяка цена хората да включат ядки в всекидневното си меню, което ще им помогне да избегнат редица хронични болести.
При предишни проучвания бе установено, че ядките, включени в хранителния режим, намаляват риска от рак с 11 на сто, припомня БТА.
Благотворното им въздействие върху човешкия организъм се обяснява с богатото им съдържание на ненаситени мастни киселини, на витамини, минерали и други съставки, които снижават нивата на лошия холестерол и потискат възпалителните процеси.
Водещи
-
Хиляди миряни посрещнаха Христовото Възкресение в храмовете на страната (ОБЗОР)
Християнският свят отбеляза празника на празниците
20.04 | 18:00
-
Голямата мистерия: Женен ли е бил Исус за Мария Магдалена?
Блудница или светица е била тя? Каква е съдбата на техните деца?
20.04 | 17:40
-
По 150 евро за 67 хиляди младежи в Гърция
Сумата може да се използва за туризъм - заплащане на билети за пътуване, нощувки в хотели, а...
20.04 | 17:20
Най-четени
-
Христос Воскресе!
20.04 | 00:01
-
Мигранти налазиха вилните зони
Настаняват се в птичарници, лежат на земята, унищожават зимнината
20.04 | 12:00