Защо пластичните операции са опасни? 02.07 | 08:36

4 стряскащи факта ви информират за възможните рискове

От Лазар Тодоров

Открай време красотата е била фикс идея за много хора. Най-различни начини са били използвани, за да може хората да изглеждат по начина, по който искат. Сред тях са изборът на дрехи и аксесоари начело с корсета, грим и прическа, а дори и пластичните операции.

Пластичната хирургия е начинът да се доближим най-много до желаната визия. Казвате на лекаря какво желаете, изтърпявате малко болка и резултатът е налице. Дали обаче е толкова просто?

По-скоро не! Най-малкото, защото, макар и козметична, операцията крие риск. Предлагаме ви да видите 4 факта за пластичните операции, и след това хубаво да помислите дали да се подлагате на такава.

Висока смъртност

Американските статистики, цитирани от Genius Beauty, разкриват, че смъртните случаи при липосукция (20%) са повече от тези, причинени от автомобилни катастрофи (16%). Затова, ако имате желание да се подложите на такава процедура, то първо обмислете възможните алтернативи, като например спорт и балансирана диета. Да, така няма да стопите мазнините изведнъж, но пък ще се радвате на здравословно и трайно отслабване, а и ще тренирате волята и издръжливостта си по най-добрия възможен начин.

Риск от некачествен продукт

За да спестят пари, много хора по света си набавят продукти, като например ботокс, от различни неоторизирани сайтове или от така наречения черен пазар. Стига се дотам, че в САЩ е констатиран случай на жена, която е инжектирала в гърдите си препарат за почистване на баня вместо медицински силикон.

Вижте и останалите на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени