Защо трябва да ядем по-малко хляб? 08.12 | 09:55

Вижте 5 причини, поради които е добре да ядем по-малко хляб и решете сами за себе си

От Кремена Бедерева

Ако сте от страстните любители на хляба, този материал едва ли ще ви разколебае, но поне може да намалите мъничко консумацията на хляб, а въздържанието ще ви се отплати.

Вижте 5 причини, поради които е добре да ядем по-малко хляб и решете сами за себе си:

1. Хлябът, (когато не е пълнозърнест), не съдържа почти никакви полезни хранителни вещества. Белият хляб, бисквитите и подобни тестени изделия почти нямат хранителна стойност. Засищат за малко, но тялото не получава нужните му хранителни елементи.

2. В хляба обикновено има твърде много сол. Една-две филийки от време на време няма да ви навредят. Но не бива консумацията на хляб да се превръща в традиция при всяко хранене и всеки път. Разбира се, можете да търсите хляб, в който има по-малки количества сол или направо да си го приготвяте сами.

Вече са доста разпространени домашните хлебопекарни машини, като те изискват по-скоро време (в очакване края на процеса по приготвяне), отколкото усилия или специални умения.

Останалите три причини, поради които да намалим хляба, вижте на kulinar.bg.

Водещи

Най-четени