Здравето зависи от вкуса на храната 21.05 | 09:53
Горчивият вкус може да има отрицателно въздействие върху продължителността на живот

Доказа се, че един ключовете към доброто здраве е не само с какво се храним, но и какъв вкус има.
Вкусовите рецептори в действителност може да имат ключова роля за един дълъг и здравословен живот. Или това важи най-малкото за плодовите мухи, казват две нови проучвания, които се появяват в журнала на Националната академия на науките на Съединените американски щати.
Изследователи от Университета на Мичиган и Института за биомедицински изследвания в Швейцария установили, че потискането на способността на животното да усети вкуса на храната, независимо от изяденото количество, може значително да увеличи или намали продължителността на живота и потенциално да подобри здравето. Вижте как влияе различният вкус на храната в Kulinar.bg.
Водещи
-
Измамни SMS-и с името на "Български пощи" заливат потребителите
Разпознаване на изкуствен интелект
03.07 | 11:45
-
Иво Сиромахов публикува нови остри критики към депутатите в социалните мрежи
Призив за премахване на депутатите
03.07 | 11:30
-
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се извини на журналистката Петя Владимирова, че е повишил тон
"Действително повиших тон. Те знаят, че като има несправедливост реагирам така. Извинявам се...
03.07 | 11:15
-
Кои работници и служители имат право на допълнителен платен годишен отпуск? 2
Не са малко професиите, при които се полагат повече от закононо определените 20 дни платен...
03.07 | 11:00
Най-четени
-
Оставката на бившия вече съпредседател на "Продължаваме промяната" като депутат ще бъде гласувана
Дневният ред на пленарната седмица предвижда прекратяване на правомощията на Петков като...
03.07 | 09:15
-
Риба балон е била уловена край Севастопол
Най-големият риск идва от токсина в тъканите ѝ, който не се разрушава при готвене и прави...
03.07 | 10:15
-
Времето днес ще бъде слънчево, в следобедните часове - горещо
Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен вятър от изток-североизток
03.07 | 09:45