Здравето зависи от вкуса на храната 21.05 | 09:53

Горчивият вкус може да има отрицателно въздействие върху продължителността на живот

От Беатрис Николoва

Доказа се, че един ключовете към доброто здраве е не само с какво се храним, но и какъв вкус има.

Вкусовите рецептори в действителност може да имат ключова роля за един дълъг и здравословен живот. Или това важи най-малкото за плодовите мухи, казват две нови проучвания, които се появяват в журнала на Националната академия на науките на Съединените американски щати.

Изследователи от Университета на Мичиган и Института за биомедицински изследвания в Швейцария установили, че потискането на способността на животното да усети вкуса на храната, независимо от изяденото количество, може значително да увеличи или намали продължителността на живота и потенциално да подобри здравето. Вижте как влияе различният вкус на храната в
Kulinar.bg.

Водещи