Здрави ли са зъбите на децата ни? 06.04 | 07:20

София е домакин на кръгла маса за Националната програма за профилактика на оралните заболявания

От Кремена Бедерева

Кръгла маса, посветена на работата на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0-18 г. в България (2009-2013 г.) ще се състои днес от 13 часа, съобщават организаторите.

Ще бъдат съобщени предварителни данни за състоянието на детските зъби след проведеното мащабно проучване през есента на 2010 година в цялата страна, както и предстоящи събития, свързани с изпълнението на програмата.

Форумът ще се състои в "Жълтата зала” на хотел "Радисън Блу” и на него ще присъстват и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, министърът на образованието Сергей Игнатов, както и председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Национален координатор на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0-18  e проф. д-р Мария Куклева.

Ще има и  представители както на съсловни , така и на пациентски организации -  Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели,  Конфедерация "Защита на здравето”, Българска асоциация за закрила на пациентите, асоциация "Родители”, Сдружение "Настоящи и бъдещи майки”, Асоциация на родителите на деца в частни училища.

 

Водещи

Най-четени