Здраво американско момче почина от сърце след кофеинова атака 16.05 | 18:42

16-годишният Дейвис изпил бързо газирана и енергийна напитка и кафе

От iNews.bg

Американски тийнейджър в отлично здраве почина, след като за по-малко от два часа изпил няколко напитки с високо съдържание на кофеин., предаде телевизия ВВС, цитирана от бТВ.

16-годишният Дейвис Крайп от Южна Каролина припаднал, след като изпил лате, една газирана и една енергийна напитка за по-малко от два часа. В следствие на това момчето получило сърдечен пристъп заради кофеина, който причинил аритмия, съобщава съдебният следовател Гари Уотс.

Общото количество на кофеин в напитките, които Дейвис изпил, се равнява на около 470 мг. Приемът на повече от 400 мг кофеин дневно би могъл да причини ускорен пулс, пивишено кръвно налягане, аритмия, разтреперване, нервност, инсомния и паник атаки, сочат данни на Европейския орган за безопасност на храните от 2015 г.

Това не е предозиране с кофеин”, уточни Уотс. По думите му причината за инцидента е по-скоро краткото време, за което са приети напитките.

Той призова хората да внимават с енергийните и газираните напитки, които пият, тъй като прекомерния им прием може да доведе до странични ефекти като аритмия и променливо кръвно налягане.

Водещи

Най-четени