Зъби от Тайланд, дупе от Турция и гърди от Полша. Открийте туристическите дестинации на козметичната хирургия 20.05 | 10:21

Пластичната хирургия идва с бонус почивка

От Боян Кърпачев

Допълнителните услуги на туристическата индустрия очертават картата на най-предпочитаните дестинации за козметична хирургия. Туристите вече използват ваканциите си като възможност да се подложат на пластична операция и не гледат само баровете, слънцето и тропическите плажове.

Търсенето за "туризъм и козметична хирургия" се е повишило повече от два пъти през последните две години, според ново изследване на частното търсене здравеопазване от WhatClinic.com.

Възможността да се получи по-евтино лечение кара все повече хора да го търсят и намират в чужбина. Дори и като се прибавят цените на самолетните билети и хотелите, общите разходи излизат по-малко.

Изследването показва кои дестинации са най-популярни за различни процедури.

Например Тайланд е доказана дестинация за правене на зъбни протези. Като цяло пълен набор от зъбни протези струва £184 в Банкок, което е с £256 по-евтино от Обединеното кралство.

Унгария също бързо се превръща в дестинация за козметична стоматология. Зъбните импланти във Великобритания струват £1928, докато в Унгария същата процедура струва една четвърт от цената (£500).

В същото време тези, които търсят дестинация за поставяне на гръдни импланти се насочват към Полша. Такъв вид операция струва само £1972, докато във Великобритания цената е £3736.

Високите разходи за медицински услуги водят и до туризъм за процедури като ин витро.

Ето кои са горещите точки за медицински туризъм:

Зъбни протези - Тайланд
Оправяне на нос - Чехия
Ин витро - Чехия
Зъбните импланти - Унгария
Повдигане на дупето - Турция
Стягане на коремчето - Белгия
Присаждане на коса - Турция
Гръдни импланти - Полша
Донорство на яйцеклетки - Гърция
Преимплантационна генетична диагностика - Гърция
Стомашен пръстен - Ирландия
Зъбни канали - България
Стомашен балон - Белгия

Каелен Кинг, главен изпълнителен директор на WhatClinic.com, коментира: "Основната цел на медицинския и козметичен туризъм е пестенето на пари. Дори след разходите за пътуване и престой, хората могат да направят значителни икономии. Туристите дори могат да се възползват от евтина почивка покрай евтините медицински услуги", цитиран от dailymail.co.uk.

Водещи

Най-четени