И пред лабораториите в Бургас вече се вият опашки за тестове за COVID-19 03.08 | 17:41

Желаещите да се изследват са се увеличили след изискването, въведено от Гърция

От iNews.bg

Дълги опашки пред лабораториите за PCR тестове. Огромен интерес от желаещи да си направят тест за коронавирус отчита и една от лабораториите в Бургас, съобщава БНТ.

От началото на пандемията пред манипулационната ежедневно има струпване на хора, които чакат за изследване, а след въведеното изискване за задължителен PCR тест за влизане в Гърция, желаещите са повече от обикновено.

В първия работен ден пред тази лаборатория в Бургас десетки желаещи чакаха с часове, за да се тестват доброволно за COVID-19.

"Може би имат много натрупана работа, но днес отвориха в 7:00 ч. Аз чакам от 8 и малко и още си чакам", разказа Мария Пашова.

Оказва се, че повечето от хората се изследват заради планирана почивка в южната ни съседка или заради връщане от чужбина.

"Искам да си направя тест за COVID. Аз работя в чужбина и отивам при баба и дядо и просто искам да съм сигурна", заяви Мария Павловска.

"В събота го правих, защото трябваше вчера да пътувам, но ми отмениха полета, понеже не бяха излезли резултатите. Отрицателен ми е резултатът, няма проблем", разказа Иван Тумбев.

"Пътувам в чужбина и трябва документ. Нямам никакви симптоми, но такива са изискванията", сподели и Кирил Иванов.

Заради големия наплив от желаещи медицинският център работи с удължено работно време.

"Събират се по-голям брой хора, заради спецификата на взимане на самата проба. Но и те минават бързо, просто през сутрешните часове има по-голям наплив", заяви Надежда Гендова от отдел "Връзки с обществеността" в центъра.

"През час се дезинфекцира всичко- земя, дръжки. Трябва да се пръска, тъй като има голямо струпване на доста хора", обясни Мароан Кадух, който е санитар.

Изследване с PCR тест струва 120 лв. и се издава със сертификат на английски език. Лабораторията предлага и специална услуга - семеен пул-тест само за пътуване на преференциална цена от 130 лв.

Водещи

Най-четени