Изключително лесен начин да се предпазите от диабет 25.11 | 13:36

Според статистиката над 700 хиляди българи са диабетици

От Беатрис Николoва

Като цяло българинът не е почитател на здравословния начин на живот, който е най-доброто лекарство срещу всякакви болести. Оказва се, че има сравнително лесен начин да се предпазим от диабета, който определено няма да затрудни сънародниците ни.

Според проучване на американската Национална фондация за съня, ако спим голи има голяма вероятност да се предпазим от коварната болест. Според данните от проучването 30% от американците спят голи в креватите си, пише Daily Mail.

Това им носи и безспорни ползи. По този начин сънят става много по-здрав. При заспиване телесната температура трябва да спадне с половин градус. Това най-добре се постига, когато сме без нощници и пижами. Мозъкът, който получава сигнали от вътрешния ни часовник, нарежда на кръвоносните съдове да се разширят и да изпускат топлина.Нашата телесна температура е на  най-високо ниво в 11 часа сутринта и на минимум в 4 часа след  полунощ, саъ установили специалистите.

Спането голи ни помага да натрупваме по-големи количества  кафяви мазнини. Те от своя страна ни помагат да горим излишните  калории по време на сън. При този процес правилно се регулира  отделянето на инсулин в организма, което ни предпазва от диабет, от който, според последните данни на Европейския диабетен индекс, над 700 000 българи страдат.

Водещи

Най-четени