Изненада! Аспирин срещу болно гърло 16.12 | 15:17

Но има една малка подробност - не трябва да го пиете

От Кремена Бедерева

Ако ви боли гърло, не си мислете, че трябва да пиете или смучете разни обезболяващи. Просто вземете един аспирин и готово.

Но важна подробност е, че не трябва да го пиете, а таблетките трябва да се разтворят във вода и да се направи гаргара, пише в. Daily Mail, цитиран от БТА.

Според последно изследване на учени от университета на Кардиф ефектът от гаргарата с аспирин продължава повече от 6 часа. При настинка е добре също да се вдишват продукти с ментол.

Те отпушват носа и успокояват симптомите на болно гърло и кашлица с местно обезболяващо действие, каза ръководителят на изследването проф. Рон Екълс. Някои видове мед също помагат при инфекция на гърлото, защото съдържат естествено антибактериалния водороден прекис, установиха пък специалисти от университета Уайкато в Нова Зеландия.

Медът, даден преди лягане на децата, успокоява по-добре кашлицата през нощта от декстрометорфана в много от сиропите, потвърди изследване на специалисти от университета на Мериленд. Друго ефикасно средство е акупунктурата в ухото. Тя може да има плацебо ефект, но действа, каза проф. Екълс.

Водещи

Най-четени