Изп. директор на "Пирогов" има нужда от технологично време 19.06 | 10:57

От пресцентъра на лечебното заведение съобщават, че изпълнителният директор и ръководният състав на болницата имат нужда от технологично време за отстраняване на слабостите, след което са длъжни да информират принципала на "Пирогов”

От Кремена Бедерева

В болницата работи почти месец екип от специалисти, чиито констатации и предложения за отстраняване на пропуските са изложени на над 150 страници.

Това съобщават от пресцентъра на "Пирогов" в прессъобщение, разпространено до медиите, във връзка с многобройните отправени покани от различни медии за интервюта на проф. Димитър Раденовски, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов”, за приключилата проверка на Министерството на здравеопазването.

"Би било несериозно и безотговорно да се неглижира техния труд, вместо да бъде оползотворен за благото на лечебното заведение и най-вече – за добрата лекарска практика", се казва още в съобщението на "Пирогов".

От пресцентъра на лечебното заведение съобщават, че изпълнителният директор и ръководният състав на болницата имат нужда от технологично време за отстраняване на слабостите, след което са длъжни да информират принципала на "Пирогов”.

Едва тогава бихме могли да коментираме резултатите от извършената проверка", съобщават от пресцентъра.

По повод думите на министъра на здравеопазването, че ще има уволнения, от "Пирогов" заявяват, че не могат да коментират думите й - "дали ще има уволнени от директора служители, ще бъде решено, след като изпълнителният директор и ръководството на болницата се запознаят внимателно с доклада."

От болницата обещават да информират медиите своевременно за извършените промени.

Водещи

Най-четени