Изпълнителната агенция по трансплантации е с нов директор 02.06 | 14:18

Д-р Силви Кирилов заема поста на досегашния директор д-р Теодора Джалева

От Кремена Бедерева

Изпълнителната агенция по трансплантации (ИАТ) вече е с нов директор.

В прессъобщение до медиите, Министерството на здравеопазването (МЗ) информира, че в понеделник (6 юни) стартира Националната седмица на донорството.

Без да обясняват причините и мотивите за рокадата в агенцията, от здравното министерство съобщават, че и тогава ще бъде представен новият директор на ИАТ, а именно – д-р Силви Кирилов. Той е новият наследник на д-р Теодора Джалева.

Бившата вече директор на агенцията бе многократно обвинявана от пациентските организации за нарушения.

В началото на годината Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания поиска нейната оставка, както и тази на директора на Фонда за трансплантации в чужбина. Мотивите на асоциацията бяха, че директорите не се справят със задълженията си.

В началото на март месец кабинетът реши да закрие Фонда за трансплантации в чужбина. Правителството аргументира решението си за закриването му заради атаките, които е имало от пациентските организации, че не са изпращани хора на лечение.

"Просто дейността му ще бъде прехвърлена към съществуващи в момента структури. Няма нужда да поддържаме някаква администрация, дори и минимална, ако всъщност не виждаме някакъв резултат”, посочи тогава здравният министър д-р Стефан Константинов.

От здравното министерство не обясняват какви са причините за смяната на д-р Джалева, но изказват своята благодарност към нейната работа.

Доц. Силви Кирилов завършва Медицинска академия, София през 1974 г. Работи като лекар-координатор в Окръжна болница, Монтана, придобива специалност "Урология”. От 1991 г. е главен административен асистент на катедра "Урология” на УМБАЛ "Александровска”.

От 2002 г. заема ръководни длъжности като зам.-директор по лечебната работа и прокурист. Бил е директор на УМБАЛ "Александровска”.


Водещи

Най-четени