Как да изчистим месото от химикали преди готвене? 25.06 | 15:39
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа
В наши дни качеството на месото на рафтовете на магазините е под въпрос. Изглежда, че всички парчета са доста апетитни, но изборът на истински правилния продукт е доста труден.
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа, които, разбира се, остават в месото. Въпреки това е доста лесно да се неутрализират антибиотиците в продукта, доколкото е възможно. Материалът Rambler съдържа съвети как да направите това у дома.
Първо измиваме месото в студена течаща вода, след което го прехвърляме в дълбока купа. Напълнете с разтвор от вода и сол (разтворете 40 грама едра сол в 2 литра вода), така че течността напълно да покрие парчетата месо. Оставете при стайна температура за 1 час.
След това време изцедете разтвора, изплакнете месото отново със студена вода и го напълнете с прясно приготвен физиологичен разтвор. Оставяме за още 1 час.
Отново изплакнете месото, поставете го в тенджера, напълнете го със студена вода (течността трябва да покрие продукта с около 2 см). Поставяме тенджера с месо на силен огън и оставяме водата да заври, оставяме за 1 минута и махаме от котлона.
След това готвим месото по всякакъв начин.
Източник: Zdrave.to
Водещи
-
Конституционният съд: Председателят на НС няма право да спира референдум
Киселова е трябвало да подложи на обсъждане предложението на президента за референдум за еврото
18.11 | 17:15
-
Глобален срив на Cloudflare остави света без новини
Около 20% от всички сайтове в света се сринаха
18.11 | 17:00
-
Нещо голямо се готви над Арктика: Какво означава това за България?
ЧЕРВЕН КОД за зимна експлозия?
18.11 | 16:45
-
Още една голяма шивашка фирма в Русе спря работа
Това е поредният голям удар за шивашкия бранш в региона през тази година
18.11 | 16:30
Най-четени
-
Предупреждение за ураганен вятър в Царево
Бурният вятър през нощта събори дърво и временно затвори пътя между селата Ясна поляна и Ново...
18.11 | 09:30