Как да кажем край на хремата и синузита 29.05 | 09:00

Цинабсин – идеалното решение

От iNews.bg

При все по-високите температури навън едва ли някой мисли за хремата и синузита. Обикновено ги свързваме с по-студените месеци на годината, само че вероятно всеки може да се сети поне за един случай, в който се е разболявал по време на жегите. Като се има предвид колко променливи са температурите в последния месец, нищо чудно да се сблъскате с подобен проблем.

Още в началото нека кажем, че досадната хрема, която обикновено ни навестява при всяка настинка или неприятен грип, е нормална реакция на организма. В такава ситуация се получава оток на носната лигавица и носът се запушва. А един от основните проблеми при запушването на носа е, че ни се налага да дишаме през устата. Това означава, че в белия дроб започва да прониква непречистен, незатоплен и неовлажнев въздух.

Може да се каже, че носът ни е буквално нашият климатик, защото няма значение каква е температурата навън. Този орган осигурява за белия дроб въздух с температура от 36 градуса – идеалната за здравето на организма. Носът се грижи и за необходимата влажност на постъпващия въздух и го прочиства от микроби и бактерии.

Недостатъчното количество въздух означава по-малко от необходимия кислород. Така се затормозява и работата на мозъка и специално на челния му дял, който ръководи нашата концентрация. Ето защо когато имаме хрема или сме болни, чувстваме отпадналост и трудно се концентрираме.

Важното е хремата бързо да се преодолее, защото тя е пръв приятел на синузита. При хрема лигавицата на носа отича и малките отворчета към кухините на синусите се затварят, оставяйки тези кухини без вентилация. Именно това предизвиква болки в главата, задържане на секрети, както и размножаване на бактерии, които иначе се изчистват чрез оттичане към гърлото.

За решаване на проблема и облекчаване на болката повечето хора са свикнали да търсят капки. По-доброто решение обаче е специално средство 3 в 1 – Цинабсин. Това е хомеопатичен лекарствен продукт на Немския хомеопатичен съюз, който възстановява лекото дишане, облекчава главоболието и намалява честотата на рецидивите при хармоничен синузит. Абсолютно безопасен е и няма риск от токсини. Затова е подходящ също и за деца над 1 година. Съставките му са внимателно подбрани, за да облекчава симптомите на възпалението и възстановява дишането през носа.

Водещи

Най-четени