Как да отслабнем най-лесно - с работа! 07.01 | 12:38

Горим над 300 калории всеки ден, пътувайки до работното място

От Надежда Стоянова

След празниците постепенно се завръщаме към работен ритъм, но покрай това започваме и да броим калориите заради кулинарните ни "прегрешения" през почивните дни. В тази връзка е добре да знаете, че дори ходенето до работа гори калории – около 162. Това се равнява на един сникърс, или на 20-минутна разходка.

Средното време, за което стигаме до работното си място, е около 30 минути в едната посока, или час отиване и връщане. Това означава, че изгаряме по 324 калории на ден, при условие че имаме средно по 10 минути чакане на спирката, изкачване на 16 стъпала и вървене 12 минути, пише британското издание Telegraph.

"Енергията, изразходена от ежедневното пътуване, е равна на блокче шоколад или на поничка с мармалад", казват от Virgin Active, направили проучването.

В случай че от обществения транспорт предпочитате метрото, значи ще изразходвате още повече калории. Лондончани например могат да се похвалят с по 378 калории по-малко всеки ден. Жителите на Бирмингам пък са доста по-скромни само със 162 калории.

"Изследването е много вдъхновяващо и мотивиращо. Показва ни, че дори и най-малките и досадни неща могат да бъдат полезни. Ползите от сутрешното пътуване са изненадващи и ни помага да водим здравословен начин на живот", добавят учените.

Водещи

Най-четени