Какви промени готви новият директор на "Пирогов"? 30.01 | 18:00

Доц. Стоян Миланов впечатлил комисията с ясната си концепция

От Елена Кирилова

Новият директор на "Пирогов” доц. Стоян Миланов иска да създаде нова организация с 8 структурни звена в болницата, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на заместник-министъра на здравеопазването д-р Минчо Вичев Миланов иска да бъде въведена информационна система, която да улесни работата в здравното заведение.

Според Вичев, новият директор е бил единствен кандидат за позицията, но е успял да впечатли комисията, благодарение на актуалната си и добре написана концепция. Той е направил добро впечатление с факта, че има ясна идея как да промени условията в "Пирогов”.

Миланов планира развитието на Института за спешна помощ и няма намерение да закрива структури в лечебното заведение.

"Сред основните цели, които си постави доц. Миланов, е именно въвеждането на информационна система, тъй като към момента нивото на информация, която получават пациентите в "Пирогов”, е нулево”, коментира заместник -министърът на здравеопазването д-р Вичев.

По думите на Вичев всеки разумно мислещ директор не би трябвало да увеличава заплатите на служителите си веднага след встъпването си в длъжност. Вместо това е необходима реорганизация на приходите и разходите, които на по-късен етап ще помогне за повишаването на заплатите.

Вичев твърди, че е готов да предложи на министър Десислава Атанасова да съфинансира промените в Спешното отделение на "Пирогов”, тъй като те са наложителни.

Водещи

Най-четени