Какво да ядете, за да имате корем, плосък като дъска 13.06 | 10:39

5 храни, които ще ви вталят

От Мартина Панайотова

Заседналият начин на живот, многото часове пред компютъра в офиса и нерационалното хранене водят до значително натрупване на мазнини в областта на корема. За съжаление тези натрупвания се образуват много лесно, но за сметка на това се горят изключително трудно.

Ако все пак сте решили да вземете нещата в свои ръце, то знайте, че освен редовно посещение на спортната зала, ще ви е необходим и режим на ядене. Именно тук на помощ идват тези 5 храни, които действат върху мазнините в коремната област, помитайки ги като торнадо.

Хапвайте храните, след като изстинат. Иначе казано, не нападайте веднага току-що сварените картофи, а първо ги подръжте в хладилника. Чудите се каква е причинно-следствената връзка?

Когато един картоф е студен, той съдържа много повече устойчива скорбяла. Това от своя страна означава, че организмът получава много по-бързо сигнал, че е сит, т.е. спирате да усещате глад.

Освен това наличието на въпросната устойчива скорбяла кара тялото да гори мазнини, превръщайки ги в енергия.

Ябълков оцет също. Освен че пречи на натрупването на мазнини, ябълковият оцет спомага и за тяхното изгаряне от организма.

Кои са останалите три храни може да разберете в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени