Кардиолози от Балканите обменят опит в "Пирогов" 04.02 | 09:29

Световно признат кардиолог от Гърция демонстрира нов метод за лечение

От Кремена Бедерева

На практическа среща в "Пирогов" се събират всички светила в кардиологията на България и съседните страни.

Проф. Джордж Сианос, ръководител на кардиологията на Университетската болница в Солун, пристига днес в Клиниката по инвазивна кардиология на Спешния център.

Целта на посещението е да се организира практически курс за инвазивни кардиолози. Те ще обменят опит в лечението на хронични запушвания на артериите на сърцето.

30% от пациентите с исхемична болест на сърцето имат подобни хронични запушвания. По-голямата част от тях стигат до сърдечна операция.

Това отнема дълго време за възстановяване на пациента. Използването на модерни и авангардни методи в инвазивната кардиология вече позволява пациенти с хронични запушвания да се лекуват без хирургическа намеса.

Проф. Сианос ще представи нови медицински похвати пред заинтересованите инвазивни кардиолози. Екипът на отделението на "Пирогов" ще извършват манипулации, а останалите кардиолози ще наблюдават и коментират какво се случва с модератори и самия него в реално време.

Проф. Джордж Сианос е световно признат оператор инвазивен кардиолог, който успешно прилага авангардния метод на лечение на пациенти с хронични запушвания.

След неговите манипулации, се наблюдава успеваемост до 90% на лечението на този тип увреждания на артериите и води до подобряване качеството на живот на пациентите.

Водещи

Най-четени