Кое е моето бебе 05.04 | 08:29

Акушерка от горнооряховската болница размени пеленачета и ги даде на различни родители

От Кремена Бедерева

Разсеяна акушерка от горнооряховската болница размени две пеленачета и ги даде на различни родители.

Дългогодишната работничка в АГ отделението Маруся Бижева не видяла правилно една от цифрите на табелките на бебетата и ги връчила не на майките, които трябва, съобщава в-к "Стандарт”.

30-годишната Бояна Иванова от Първомайци и Вероника от град Елена родили момиченца на 27 март. Двете деца били поставени в бебешки легълца, като едното било номер 122, а другото - 123. Номерата били изписани с химикал и закачени на леглата, но тройката била леко изкривена и не се разчитала.

В деня на изписването акушерката взела дрешките от родителите, облякла бебетата и с усмивка на лице едно по едно ги подала на щастливите майки. Бояна Иванова взела рожбата си Михаела и тръгнала към село Първомайци. Другото бебе потеглило с Вероника и съпруга й към Елена.

По средата на пътя Вероника се обадила в болницата и казала, че има съмнения бебето да е нейно. Лекарите направили бърза справка и разбрали за грешката. Веднага започнали да звънят на телефона на Бояна и я хвърлили в шок, обяснявайки й, че трябва да се върне да си вземе роденото от нея бебе.

Преди да лъсне размяната, дядовците и бабите се снимали за спомен с чуждите бебета, а бащите се хвалели, че наследничките приличат на тях. 20 минути след обаждането двете момиченца отново били в болницата. Докторите дали бебетата на истинските им майки.

Шефът на горнооряховската болница д-р Георги Вашков коментира, че акушерката Бижева е с предупреждение за уволнение. Дядото на едно от бебетата Красимир Желязков пък казва, че разлика в очите няма, децата са красиви и всички бебенца си приличат. В крайна сметка всичко завършило благополучно.

Водещи

Най-четени