Кои са супер храните за есента 14.11 | 11:48

Сега е моментът да подготвим организма си за зимата

От iNews.bg

Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитета, започваме да страдаме от косопада, ноктите стават чупливи, а кожата не еластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Foodpanda, подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

Джинджифил - това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

Круши - сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.

Карфиол - сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, сумите също са много вкусни

Тиква - сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.

Ряпа - чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин Ц, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.

Водещи

Най-четени