Коя е естествената виагра от хладилника 05.11 | 16:48

Вижте какво показват последните изследвания

От iNews.bg

Може и да не е сезонът на дините в момента, но определено ще е полезно за господата, а защо не и за дамите, да знаят, че тя действа като естествена виагра. Това е идеалната алтернатива на традиционните лечения за мъжете с еректилна дисфункция, твърдят британски експерти.

Специалистите обясняват, че динята съдържа вещество, което може да стимулира притока на кръв към мъжкия полов орган. Тайната е в цитрулина – аминокиселина, която може да помогне при проблеми с мъжествеността. Освен това се избягват съпътстващите виаграта ефекти – парене, зачервяване по лицето, шията и гърдите, главоболие, гадене, диария. В тялото тази аминокиселина се преобразува в друга – аргинин, която на свой ред се трансформира в азотен оксид, пише Daily Express.

Азотният оксид пък допринася за отпускане на кръвоносните съдове и стимулира притока на кръв, в това число и към гениталиите, обяснява британската нутриционистка Лили Сутър. Скорошно британско проучване установи, че като естествена виагра действа и краставицата, която също съдържа цитрулин.

Водещи

Най-четени