Лекари от цял свят обсъждат глобалното здраве в Плевен 25.11 | 09:15

В международната среща, която ще се проведе в Медицинския университет, ще участват представители от 6 държави

От Кремена Бедерева

Международна среща по проблемите на глобалното здраве с участието на 18 представители от шест държави започва днес - 25 ноември, в Медицинския университет в Плевен. Това съобщи за БТА доц. д-р Анжелика Велкова, заместник-ректор по европейска интеграция и международно сътрудничество на висшето училище.

Форумът, в който са представени Италия, Латвия, Малта, Полша, Румъния и България, ще бъде открит от Киара Кавана - от "Лекари за Африка - КУАМ", Италия. В изпълнение на проекта у нас вече е създадена Национална мрежа по глобално здраве, обединяваща 25 академични, държавни, неправителствени, съсловни и здравни организации.

Организирани са семинари по глобално здраве и са подготвени за преподаватели 38 медицински професионалисти. Във факултативни курсове 58 студенти по медицина се обучават по темата.

В началото на следващата година предстоят семинари с лекарите и медицинските сестри в болниците в Габрово и Ловеч, както и открита лекция "Право и здраве и равенството в здравето", предназначена за широката общественост на Плевен.

Водещи

Най-четени